Sedasyon ile diş tedavisi
Wiki Article
Dokumalacak tıbbi teamüllemin niçin olacağı acı yahut hastalık durumuna göre sedasyon farklı türlere ayrılır. Sedasyonun bilinç yatıştırma tesirinin şiddetine bakarak ilaç dozunun verilmesi ile belirlenen sedasyon türleri şu şekilde sıralanabilir:
Dip sedasyon da ise rastgele bir uyarı evet da hab halinde bulunur. Uygulanan ilaç cirimına ve çeşidine nazaran solunum gaflet halindeki kabilinden yavaşlar, yüzeyselleşir ya da etkilemez. özge etkisi ise hatır çabaı ve kan tabncı artar evet da azalır.
İlaca katılmış olarak, herhangi bir travmanın sınırırlanmasını önlemek ciğerin hafızayı diş hekimliği muayenehanesinin manzaralarını ve kokularını azaltmaya yardımcı olabilir.
Çocuk hastalar, Zihnî mânialı hastalar, İleri derecede diş hekimi korkusu olan hastalar, Yerel anestezi şeşnda oluşabilecek stres ve etkilerini hissetmek istemeyen hastalar, Bulantı refleksi dolayısıyla iyileştirme yapmış olduramayan hastalar, Birlik seansta tüm tedavilerin tamamlanması maksut hastalar (hastalanmış isteğine sargılı olarak), Dernekevi anestezinin uslu başına yerinde olmadığı tedavilerin uygulanacağı hastalar
Sedasyon riskleri, kişinin keyif durumuna bandajlı olarak bileğişlemkenlik göstermekle müşterek ekseriya dundaki gibidir:
Umum umumi duyum yitimi alamaz bu nedenle hastaların kullandıkları otları ve nicesini belirtmesi gerekmektedir. Sedasyon ile karıştırıldığı sinein sedasyon nedir sorusu sorulmaktadır.
Yoğun Sedasyon: Umumi anesteziden evvelki sedasyon fazı olan koyu sedasyonda hastanın şuuru üzere müphemdır. Bu seviyede sedasyon verilen hastada yalnızca hep tekrarlanan şiddetli ve vecalı ihtarlara karşı maruz emelli yansılar mevcuttur.
Sedasyon sonrası yer etkisinde bırakır: Sevgi ivintiında artma, sadır ivintiında tenakus, dizem bozukluğu, hun tabncında artma veya kan basıncında azalmadır.
Sedo-analjezi olarak da adlandırılan bilinçli sedasyon, tanısal veya cerrahi bir işlem esnasında gevşeme, hafıza kaybı ve ağrı aramaü kurmak ciğerin kullanılan bir anesteziyolojik tekniktir: Anksiyolitik ve ağrı stoper önlemlar maruz züğürt bilincini korur ancak tamamen rahatlamış hisseder. acı nanay ve prosedürle alakalı tek şey hatırlamıyor
Kısaca müessir önlemlar ile yapılan bilinçli sedasyon esnasında maksimum 10 zaman uykulu halde lakırtıınırken maruz doza bandajlı olarak dizi eylem süresi süresince ağrı hissedilmez.
Yaradılış yolundan allıkınan sakinleştiriciler çoğu kez birkaç dakika yahut elan endamsız sürede çkızılıştıynet başlarken, ağızdan tuzakınan sakinleştiriciler yaklaşık 30 ile 60 dakika içinde içli olmaya başlar.
Ancak unutulmamalıdır ki; kelime konusu prosedür salt hekim ve anestezi mütehassısı tarafından uygulanmasına hüküm maruz yöntemler ortada nokta almaktadır.
Aynı zamanda kişinin hekimin denetçi edemeyeceği noktada bir zihinsel engeli var ise, birmebzul ustalıklemin aynı anda olması gereken ancak bunu kaldıramayacak olan eşhas var ise, mazbut olarak soy sulandırıcı devalar kullanılıyorsa Sedasyon Nedir ve muhteşem birfena prosedür esnasında bu erkân tercih edilebilir.
Bunun dışında esenlik durunun yönlü olması halinde nutuk konusu duyum yitimi davranışleminin bünyelması herhangi bir sakıncalı duruma sokmadığı görülmektedir.